به گزارش «سرویس اطلاعات دارویی» «ماکی دام – پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ لوامیزول با تاثیر بر سیستم عصبی کرم، باعث فلجی سریع کرمها و در نتیجه تسهیل در جدا شدن آنها از مخاط دستگاه تنفسی و گوارشی و خروج سریع انگلها از بدن میشود.
موارد مصرف دامیازول
لوامیزول به دلیل امکان استفاده در تعداد زیادی از حیوانات اهلی ازقبیل گوسفند، بز، گاو، اسب، خوک، طیور، سگ و گربه وهمچنین حیوانات وحشی بهعنوان داروی کاملاً مؤثر برروی مراحل نوزادی و بلوغ اکثر نماتودهای لوله گوارش و تنفس حیوانات از قبیل همونکوس، استرتاژیا، تریکوسترونژیلوس وکوپریا شناخته شده است. لوامیزول همچنین بر روی دیکتیوکولوس ریه تأثیر قابل توجهیدارد.
هشدار:
توصیه میشود در میشهای آبستن لوامیزول را یک بار۶ هفته پیش از زایش و بار دیگر به هنگام از شیر گرفتن برهها خورانید.
مقدار و روش مصرف دامیازول
تمامی دامهای اهلی و وحشی: محتوی هر ساشه ۵ گرمی را در ۲۰۰ میلیلیتر آب تمیز حل نموده (هر میلیلیتر حاوی ۷٫۵ میلی گرم لوامیزول هیدروکلراید) و یک میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم وزن زنده دام با دستگاه مایع خوران به حیوان بخورانید (هر ساشه برای درمان ۵ رأس دام به وزن ۴۰ کیلوگرم یا مجموعاً ۲۰۰ کیلوگرم وزن زنده دام می باشد)
طیور: ۲۵ میلیگرم لوامیزول به ازای هر کیلوگرم وزن زنده طیور در نظر گرفته شود. محتویات یک ساشه ۵ گرمی برای ۶۰ جوجه ۰٫۵ کیلوگرمی و یا ۳۰ جوجه ا کیلوگرمی کافی است. باید طیور را یک شب تشنه نگاه داشت و صبح روز بعد آب حاوی دارو را در اختیار آنها قرار داد.
نکات قابل توجه:
دقت شود که حتماً میزان کافی دارو به حیوانات خورانیده شود.
خورانیدن لوامیزول حداقل در ابتدای بهار و پاییز به تمام گله ضروری است.
لوامیزول به عنوان یکی ازمطمئنترین داروهای ضد کرم در گاو، گوسفند و بز شناخته شده است.
در مورد گاوهایی که در اصطبل و به صورت دستی تغذیه میشوند، یک دوز لوامیزول در آغاز نگهداری دراصطبل به هر گاو و گوساله خورانیدهشود.
عوارض جانبی لوامیزول
در گوساله با تجویزدوبرابر دوز توصیه شده، به ندرت علایمی از قبیل تحرک زیاد و سیلان بزاق دیده شده است.
زمان پرهیز از مصرف:
گوشت: ۷۲ ساعت
شیر: ۴۸ ساعت
شرایط نگهداری:
دور از نور و در دمای اتاق (کمتر از ۳۰ درجه) و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.