انگل آلاریازیس در سگ و گربه از دسته کرم های ترماتود آلاریا الاتا ( alaria alat ) میباشد و از روده ، بویژه دوازدهه گوشتخواران اهلی و وحشی مانند سگ ، گربه ، روباه ، شغال و مینک گزارش شده است. طول انگل 2-6 میلی متر است. بخش پهن قدامی خیلی طویل تر از بخش خلفی استوانه ای شکل است. دارای دو زائده گوش مانند است. بادکشها خیلی کوچک هستند. تخم ها به رنگ زرد قهوه ای و به ابعاد 98-134 در 62-68 میکرون هستند.
علاوه بر گونه فوق آلاریا کانیس ، آلاریا آمریکانا ، آلاریا میشیگاننسیس ، آلاریا موستله و آلاریا آریزه موئیدس در سگ ، گربه ، روباه و کایوت دیده شده اند.

سیر تکاملی انگل آلاریازیس در سگ و گربه :
میراسیدیوم پس از تشکیل، از تخم خارج و در آب شنا میکند. درمرحله بعد وارد بدن حلزونهای آب شیرین (مانند حلزون پلانوربیس) میشود. اسپوروسیست ها اسپورهایی با دم دوشاخه تولید میکنند . این سرکرها وارد بدن میزبان واسط دوم مانند بچه قورباغه و قورباغه میشوند و ممکن است مزوسرکرهای کیسه دار در ماهیچه های این موجودات دیده شوند. میزبان نهایی با خوردن میزبان اخیر آلوده شده و ترماتود جوان طی یک مهاجرت طولانی در محوطه های شکمی و صدری و یا از طریق گردش خون به ریه میرسد و از طریق نای به حلق و سپس روده وارد میشود.
میزبان های حامل مانند انواع موشها ، مار و پرندگان نیز ممکن است در سیر تکاملی دخالت داشته باشند و با خوردن بچه قورباغه و یا قورباغه به مزوسرکر ، آلوده گردند.
در میزبانهای اخیر ترماتود تا مرحله مهاجرت ریوی پیشروی میکند. میزبان نهایی ممکن است با خوردن این میزبانها به انگل مبتلا شود.
ده روز پس از آلودگی کرمهابالغ خواهند شد.

بیماری زایی انگل آلاریازیس در سگ و گربه :
آلودگی شدید ممکن است سبب تورم نزله ای دوازدهه گردد. ولی در اکثر موارد بیماری زا نیست. انسان ممکن است نقش میزبان حامل را بازی کند. در یک مورد خوردن ران قورباغه خوب نپخته و آلوده موجب مرگ انسان گردید. در محوطه بطنی ، مغز ، قلب ، کلیه ها ، کبد ، ریه ها ، غدد لنفاوی ، لوزالمعده ، نخاع شوکی ، و معده این فرد هزاران مزوسرکر وجود داشت. مرگ در اثر خفقان ناشی از خونریزی شدید به وقوع پیوسته بود.
راه های درمان انگل آلاریازیس در سگ و گربه:
از داروهای زیر میتوان استفاده کرد:
- بیتیونول
- نیکلوفولان
- پرازیکوانتل
- نیکلوزامید
- آلبندازول
- فنبندازول